دکتر محمد ساتکین همزمان با رویداد جهانی زمین پاک در 22 آوریل هر سال (2 اردیبهشت)، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق را بهعنوان 2 اقدام اساسی در راستای همراهی با این رخداد جهانی و دستیابی به توسعه پایدار دانست.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا به مناسبت روز جهانی زمین پاک که با هدف افزایش آگاهی و تجلیل از محیطزیستِ کرهزمین نامگذاری شده است، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و همچنین افزایش بهرهوری انرژی را از جمله اقدامات اساسی برای جلوگیری از مصرف بیرویهی منابع انرژی فسیلی و کنترل چالشهای زیستمحیطی برشمرد.
دکتر ساتکین افزود: از آنجا که برآوردن نیازهای انسان به انرژی، همگام با حفاظت از محیطزیست برای نسل حاضر و نسلهای بعدی از اهداف توسعه پایدار است، سازمان ساتبا بعنوان یکی از معاونت های وزارت نیرو، با هدف اختصاص بخش قابل توجهی از سهم تأمین انرژی کشور ایران از منابع تجدیدپذیر در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار گام برداشته است.
وی با اشاره به پتانسیل بالای کشور در زمینه منابع انرژی های تجدیدپذیر اضافه کرد: وزارت نیرو در نظر دارد تا طی برنامهای کوتاه مدت تولید برق از این منابع را به 5000 مگاوات برساند که در نتیجهی اقدامات سازمان ساتبا با همراهی و مشارکت بخش خصوصی مجموع ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در کشور تاکنون به 885 مگاوات رسیده است که با این اقدام از مصرف 1277 میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی در کشور اجتناب شده است. بعلاوه این میزان صرفهجویی منجر به کاهش انتشار 3 میلیون و 72 هزار تن گاز گلخانهای در کشور شده است.
این گزارش میافزاید: سازمان ساتبا در راستای همراهی با رویداد جهانی زمین پاک، با حمایت از اقدامات منجر به افزایش بهره وری و همچنین استفاده بهینه از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر، کاهش اثرات نامطلوب زیستمحیطی، ایجاد امنیت انرژی و بهبود کیفیت زندگی را بهعنوان اقدامی عملی در اهداف و سیاستهای اجرائی خود قرار داده است.